13 czerwca 2017

Ekspresowy deser z truskawkami

Ekspresowy deser z bitą śmietaną i truskawkami
Letni deser, który kochają mali i duzi. Przygotujesz go bardzo szybko. 
Idealny, gdy przyszli niespodziewani goście lub nie masz czasu na dłuższe stanie w kuchni.
Truskawki możesz zamienić na inne owoce. 
Do kremu możesz dodać też serek mascarpone.
Składniki na 2 porcje:
  • 200-250 g śmietany kremówki 30%
  • kilkanaście truskawek (lub innych owoców)
  • 4 łyżki granoli czekoladowej
  • 3 łyżki cukru pudru 


  1. Schłodzoną śmietanę przełóż do misy robota i ubijaj na średnich obrotach.
  2. Gdy śmietana będzie już prawie ubita, dodawaj stopniowo cukier.
  3. Na dno miseczek wyłóż granolę, na nią śmietanę oraz pokrojone truskawki. Powtórz kroki.
  4. Podawaj od razu lub przechowuj w lodówce.






Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket

Photobucket Siedemnasta Truskawka Milion Smaków Truskawek - edycja czwarta

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).