- 200 g śmietany kremówki 36 lub 30%
 - 200 g mascarpone
 - 1 opakowanie biszkoptów okrągłych (200-250g)
 - 1 szklanka soku pomarańczowego 100 %
 - 2 łyżki proszku z galaretki pomarańczowej
 - 2-3 łyżki cukru pudru
 
- Śmietankę ubij mikserem. Jak będzie już lekko sztywna, dodawaj po małej porcji cukru pudru i proszku z galaretki i dalej ubijaj.
 - Dodaj mascarpone i delikatnie wymieszaj.
 - Do szklaneczek układaj na zmianę warstwami biszkopty (namoczone w soku pomarańczowym) oraz masę.
 - Wierzch posyp pokruszonymi biszkoptami.
 - Jeśli biszkopty są mocnej namoczone, deser można jeść od razu. W przeciwnym razie - przykryj folią i wstaw na kilka godzin do lodówki.
 
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Pycha , kocham tiramisu, ale takiego jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńJa też, a zrobiłam go specjalnie dla synka, który nie lubi smaku kawy.
UsuńFajny przepis , wykorzystam ,zrobię deser dla swoich wnuków.
OdpowiedzUsuńSuper babcia, że robi takie smakołyki wnukom :).
Usuń