10 grudnia 2021

Jak zrobić chipsy kokosowe?

 

Jak zrobić chipsy kokosowe?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostatnio złapałam w sklepie prażone chipsy kokosowe, nie sprawdzając składu (myślałam, że to będą same płatki kokosowe). Jak się okazało w domu, w składzie dużo cukru :(. 

Postanowiłam więc zrobić podobne, ale w zdrowszej wersji w domu. Wyszły pyszne, można je jeść same, jako zdrową przekąskę albo można je dodawać do owsianki, muesli, lodów, deserów.

 

Jak zrobić domowe chipsy kokosowe?

  • 1 szklanka  prażonych płatków kokosowych
  • 2 łyżeczki erytrolu


1. Rozgrzej patelnię, wsyp płatki i posyp erytrolem, wymieszaj.

2. Zmniejsz ogień i często mieszaj płatki aż do lekko brązowego koloru.

3. Przesyp na talerz i poczekaj aż ostygną. 

4. Ostudzone, możesz przełożyć do słoika, zamknąć i przechowywać w temperaturze pokojowej.


 

Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).