Składniki i proporcje można zmieniać według uznania.
- 3 plastry mrożonego ananasa
- garść mrożonych malin
- 1 mrożony banan
- kilka łyżek mleka migdałowego
- opcjonalnie trochę ksylitolu
- Zamrożone kawałki owoców przełożyć do blendera kielichowego, zalać kilkoma łyżkami mleka roślinnego.
- Przy słabszym blenderze należy poczekać, aż owoce trochę się rozmrożą.
- Miksować pulsacyjnie, a następnie na niskich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Podawać od razu po przygotowaniu.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńmega deser:)
OdpowiedzUsuńWszystko fajnie napisane ale zastanawiam się czy mój blender (pewnie słaby, bo kupiony w biedronce) poradzi sobie? Jaką musi mieć moc? Polecam do tego dodać jakiś sok do lodów.
OdpowiedzUsuńNo właśnie, przy słabych blenderach zawsze jest ryzyko czy wytrzyma... Spróbowałabym świeżych owoców i kruszonego lodu.
Usuń