3 grudnia 2017

Warsztaty z Gwiazdą w Puszczykowie (edycja gwiazdkowa)

warsztaty z gwiazda
Ostatnio coraz częściej organizowane są warsztaty kulinarne w Wielkopolsce i jak zauważyliście - coraz więcej takich relacji pojawia się na moim blogu. 
Brawo dla dziewczyn z Allaboutlife.pl, za pomysł zorganizowania Warsztatów pod Poznaniem. Wybór miejsca był równie trafiony - hotel Hotelarnia w Puszczykowie.



Warsztaty z gwiazdą (edycja gwiazdkowa), odbyły się 24 listopada. Przywitała nas Ewa Szabatin i dziewczyny z Allaboutlife, a przedstawiciel hotelu oprowadził nas po obiekcie

Następnie przedstawiciel marki Nissan zaproponował nam ciekawe auto-atrakcje (m.in. jazdę samochodem z zaklejonymi szybami, jazdę terenowym samochodem po trudnych warunkach terenowych, czy slalom między pachołkami).

Po takich emocjach, wszyscy zgłodnieliśmy i udaliśmy się na wspólny lunch.

W następnej kolejności, kwiaciarnia Usłane Różami, zaprosiła nas na warsztaty ozdabiania stroików, a w międzyczasie odbyła się również prezentacja marki kosmetycznej Missha.
 Efekt poniżej ;).

Później mieliśmy 1,5 godziny wolnego, w oczekiwaniu na główną część wieczoru, czyli warsztaty kulinarne.

Warsztaty koordynowane były przez sympatyczną Sylwię Chrzanowska-Olbryś (uczestniczkę Masterchefa).
Podzieliliśmy się na grupy. Każda gotowała pod przewodnictwem jednej z osób:


  1. Monika Mrozowska - kotlety grzybowe z kaszy gryczanej i potrawka wegetariańska a’la ryba po grecku
  2. Kamila Szczawińska - śledzie w marynacie pomidorowej z pomarańczą oraz rozgrzewający napój vitax i korzenna inka
  3. Łukasz Konik, szef kuchni - ciasto clafoutis gruszkowo-borówkowe oraz dorada w ziołowym pesto
  4. Krzysztof Chełchowski, szef kuchni - bigos na wędzonce ze śliwkami oraz kurczak z oliwkami
  5. Jacek Blicharski, szef kuchni - śledzie z duszonymi, suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną oraz konfitura z czerwonej cebuli
  6. Justyna Marszałkowska-Jakubik (przewodziła naszej grupie) i przygotowałyśmy wspólnie zupę grzybową oraz danie z pół-ekspandowanego zboża, ze śliwkami.

Przyznam szczerze, że pracy było bardzo mało i uwinęłyśmy się z tym ekspresowo.

Podczas gdy inne zespoły kończyły jeszcze swoje dzieła, my już relaksowałyśmy się innymi zajęciami w dziale rozrywki (zapewnionym przez Egmont i Media Rodzina).






Kiedy podano do stołu wszystkie zrobione przez nas potrawy, zaczęło się próbowanie... 
Hitem było dla mnie szybkie ciasto z owocami, które postaram się odtworzyć w domu i zamieścić później przepis na blogu. Bardzo smakowały mi też placuszki gryczane (sama też robię podobne) oraz barszcz grzybowy.







Podczas warsztatów stoiska były wyposażone w sprzęt i produkty sponsorów (m.in. Zepter, Cenos, Fiskars, Semco, Curver, Baziółka, Ole, Kransystaw, Inka). 






Allaboutlife dziękuję za zaproszenie i ciekawie spędzony czas, a sponsorom za pomoc w zorganizowaniu warsztatów i upominki. 


Fot. Jarosław Antoniak


Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

2 komentarze:

  1. Myslę ,że takie warsztaty są potrzebne , bo można dużo nowego i ciekawego się nauczyć :-)
    U nas jakoś nie trafiam na takie warsztaty...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krystyna, z każdych warsztatów można wynieść coś ciekawego dla siebie. Byłam do tej pory na wielu warsztatach kulinarnych i z każdego wyjazdu wracam bogatsza o różne wiadomości oraz nowe znajomości ;).

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).