13 stycznia 2019

Koktajl z jarmużem i mango

Koktajl z jarmużem i mango
Pyszny, zielony koktajl, jako uzupełnienie witamin i detoks. Szczególnie wskazany w okresie świątecznym lub na drugi dzień po przejedzeniu ;). Składniki są łatwo dostępne również zimą.
O właściwościach jarmużu pisałam w innym poście.

  • 1/2 mango
  • kilka liści jarmużu
  • 1 plaster cytryny
  • 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie z nerkowców
  • opcjonalnie coś do posłodzenia (np. 1 łyżeczka ksylitolu) 

  1. Mango i cytrynę obierz. 
  2. Wszystkie składniki umieść w blenderze i dokładnie zmiksuj. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, dolej odrobinę wody.


Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).