28 listopada 2012

Kurczak po tajsku z pastą Pad Thai

Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników. Danie wyszło dobre, jednak dla mnie odrobinę za słodkie, ponieważ lubię bardziej pikantne smaki.

  • 250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
  • 70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
  • 2 jajka
  • garść kiełków
  • 2 łyżki oleju
  • 150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)
Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.







3 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).