Taka wersją owsianki powinniście przekonać tych domowników, którzy jej nie lubią.
- 1/3 szklanki płatków owsianych górskich (dla osób z nietolerancją - bezglutenowych)
- ok. 1 szklanka mleka kokosowego (u mnie domowe)
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- rodzynki, żurawina (lub inne bakalie)
- ulubione owoce, np. nektarynka, jabłko, porzeczki
- Do gotującego się mleka wsyp płatki oraz wiórki, rodzynki i żurawinę.
- Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut, często mieszając. Jeśli wolisz rzadką owsiankę, pod koniec gotowania dolej więcej mleka.
- W międzyczasie umyj i przygotuj owoce (jabłko zetrzyj na dużych oczkach, nektarynkę pokrój w kostkę).
- Ugotowaną owsiankę przełóż na talerz, a na wierzch wyłóż owoce. Górę możesz dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).