3 lipca 2020

Komosa ryżowa z groszkiem i pomidorami


Pomysł na szybką i zdrową kolację na ciepło lub lunch (idealny do zabrania ze sobą do pracy).
Najczęściej używam komosy lub innej kaszy, która pozostaje mi z obiadu z poprzedniego dnia.
Wszystkie składniki w ilości wg uznania.

  • komosa ryżowa,
  • zielony groszek (u mnie zerwany w ogródku, może być też np. pokrojona w kostkę młoda cukinia ze skórką),
  • 3 drobno pokrojone suszone pomidory z zalewy 
  1. Ugotuj komosę (lub użyj pozostałej z poprzedniego dnia).
  2. Dodaj ugotowany groszek i siekane drobno pomidory.
  3. Całość polej oliwą, nie trzeba już przyprawiać, ponieważ pomidory są lekko słone. Można oczywiście posypać ziołami według uznania.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

1 komentarz:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).