27 października 2012

Smażony ser camembert

W sam raz na chłodniejsze dni, sycący ser smażony podawany na słodko. Robi się go bardzo szybko.
  • 1 ser camembert 
  • 1 małe jajko
  • kilka łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia
Ser obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na 0,5 cm warstwie rozgrzanego oleju. Podawać z konfiturą (najlepiej żurawinową) i pieczywem tostowym.

9 komentarzy:

  1. ależ mi narobiła smaka tą pysznością;D

    OdpowiedzUsuń
  2. mój mąż...no dobra ja tez:))..przepadamy za nim:))///właśnie z żurawina ...albo czerwona borówką:))

    OdpowiedzUsuń
  3. fantastycznie się rozpływa ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam o rany uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Camemberta raczej piekę niż smażę, ale to tylko drobny szczegół. Smakuje tak samo pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. ślinka cieknie, ale jak pomyślę ile to ma kcal ... :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, ma sporo kalorii ale syci na długo...a jak raz na pół roku zjesz, to nic się nie stanie ;)

      Usuń
  7. Kiedyś usmażyłam zwykły ser i też wyszedł mi całkiem, całkiem... :)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).