30 października 2018

Kakaowy krem z pulpy po mleku roslinnym

Kakaowy krem z pulpy po mleku roslinnym
Na drugi dzień po zrobieniu mleka z nerkowców, na dnie słoika osadzi się mała ilość gęstej masy. 
Jak zwykle, możesz wstrząsnąć słoikiem przed użyciem mleka, ale możesz też delikatnie zlać mleko, a pozostałą na dnie gęstą masę wykorzystać jako bazę do słodkiego kremu
Krem wyjdzie rzadki. Nie będzie to wprawdzie w smaku nutella, ale całkiem smaczny kakaowy krem. Porcja w sam raz dla 1 osoby.


  • ok. 2-3 łyżki masy pozostałej po mleku z nerkowców
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 czubata łyżeczka masła z orzechów laskowych (lub innego masła orzechowego)
  • 1-2 łyżeczki ksylitolu (lub dowolnego słodzidła)
Na drugi dzień po zrobieniu mleka z nerkowców, przelej płyn do innego słoika i wykorzystaj gęstą masę, która jest na dnie.
Wszystkie składniki umieść w miseczce i dobrze wymieszaj.

Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).