18 czerwca 2015

Wegański koktajl truskawkowy

Koktajl truskawkowy wegański
Ekspresowy koktajl pełen witamin. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. 
Jest aksamitny i pyszny - dzieci go uwielbiają. Idealny dla osób uczulonych na mleko krowie czy gluten.
W sezonie robię go prawie codziennie. W gorące dni podaję schłodzony.

Więcej przepisów na pyszne koktajle: klik.

  • ok. 3 szklanki truskawek
  • ok. 1/2 szkl. mleka roślinnego, najlepiej kokosowego (lub migdałowego)
  • opcjonalnie 3 świeże daktyle (lub 1 łyżeczka ksylitolu)
  1. Truskawki wypłucz pod wodą i oczyść z szypułek.
  2. Przełóż do blendera kielichowego i wlej mleko.
  3. Zmiksuj i sprawdź smak (jeśli lubisz słodkie koktajle, dosłódź według uznania, a gdy koktajl jest za gęsty, dolej trochę mleka).

4 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).