28 lutego, zaproszeni przez Atelier Intermarché*, blogerzy kulinarni oraz zdolni kucharze młodego pokolenia, spotkali się w nowo otwartym studio kulinarnym Food Lab Studio (założonym przez Grzegorza Łapanowskiego).
Spotkanie otworzyła Pani Eliza Orepiuk-Szymura, przedstawicielka Intermarché.
W dalszej kolejności, szef przedstawił nam swoich kucharzy oraz zademonstrował jak przyrządzić jedno danie na 3 różne sposoby. Była to wątróbka foie gras z łososiem, którą miałam okazję spróbować podczas kolacji poprzedniego wieczoru.
Następnie naszym zadaniem było stworzyć podobne danie, dekorując je w dowolny sposób, z otrzymanych takich samych zestawów produktów.
Mieliśmy niezwykłą okazję, by przez krótki czas pracować pod okiem szefa kuchni oraz towarzyszących mu kucharzy.
A tak prezentowało się moje danie:
Na koniec okazało się, że nasze udekorowane dania brały udział w konkursie, w którym do wygrania był wyjazd do Genewy, do restauracji Bayview, prowadzonej przez Michela Rotha.
Nasze prace oceniało trzech kucharzy. Niestety nie udało mi się załapać do finałowej trójki (choć podobno byłam blisko ;) ). Gratuluję dziewczynom, które wygrały, bo czeka ich na pewno wspaniałe przeżycie.
Dziękuję bardzo Intermarché za zaproszenie i za niesamowity weekend w Warszawie. Cieszę się, że mogłam spędzić miłe chwile w towarzystwie ciekawych osób i osobiście poznać wielkiego szefa kuchni.
*Na stronie Atelier Intermarche, możecie zapoznać się z przepisami szefa Michela Rotha.
wielkie zazdro! (oczywiście w sensie pozytywnym!), sama z chęcią wybrałabym się na takie warsztaty.
OdpowiedzUsuńTo było ciekawe doświadczenie i bardzo się cieszę, że akurat w tym terminie mogłam pojechać do W-wy :).
UsuńSuper! Fajnie, że miałaś okazję wziąć udział w takich warsztatach. :-)
OdpowiedzUsuńTym to się nie najemy niestety ;)
OdpowiedzUsuńTo danie było podane jako przystawka na kolacji. Na dużym talerzu może i wygląda na małe, ale z dodatkiem pieczywa, spokojnie na śniadanie lub kolację wystarczy ;).
Usuń