Przekąski z ciasta francuskiego są idealne do podania np. na imprezę :). Robi się je prosto i szybko.
- 1 op.ciasta francuskiego
- 4-6 parówek (z jak najlepszym składem, min. 93% mięsa)
- 6 plastrów sera żółtego (ser można pominąć).
- białko jaja
- Ciasto francuskie delikatnie rozwiń.
- Na ciasto - wzdłuż krótszego boku - połóż cienkie paski sera żółtego, a na nie 2 parówki (jedna pod drugą).
- Zawiń parówki w ciasto i odetnij powstały rulon.
- Posmaruj go rozmąconym białkiem (możesz dodatkowo posypać makiem), a następnie pokrój na 4 równe kawałki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Włóż do rozgrzanego do 200'C piekarnika i piecz ok.15-20 min., do momentu, aż się ciasto zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).