Tak podane przekąski z ciasta francuskiego będą hitem na imprezie. Świetnie wyglądają, a robi się je szybko. W zależności od upodobań można zmieniać dodatki i można podać np. 2-3 różne wersje:)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki wędzonej szynki
- 1 mała cebula
- białko jaja
- sól, pieprz
- opcjonalnie siekana natka pietruszki
- Ciasto francuskie rozwijamy.
- Kroimy ser żółty, szynkę i cebulę w drobną kostkę, do tego dodajemy siekaną zielona pietruszkę i dodajemy trochę pieprzu.
- Wszystko razem mieszamy z 1 rozmąconym białkiem.
- Masę wkładamy równomiernie na ciasto.
- Ciasto zwijamy w roladę, a nastęnie kroimy na 2 cm kawałki.
- Układamy je na blachę wyłożona papierem.
- Wkładamy do rozgrzanego do 200'Cpiekarnika i pieczemy przez ok. 20 min, do zarumienienia.
wyglądają rewelacyjnie :) dzisiaj będę je próbować zrobić jako poczęstunek dla gości :)
OdpowiedzUsuńsuper:) u mnie znikają bardzo szybko ze stołu;)
Usuń