- 400 g piersi kurczaka
- 1 torebka ugotowanego ryżu
- 450 g mrożonych warzyw chińskich
- 2 jajka
- 50 ml wody
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2-3 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich/ lub Fix Smażony ryż po chińsku
Kurczaka pokroić w paski, usmażyć na rozgrzanym oleju razem z warzywami. Odsunąć na bok, wbić jajka, smażyć chwilę, połączyć z resztą składników i dodać ryż.
Dodać przyprawę do potraw chińskich (lub fix) rozmieszany w wodzie, smażyć jeszcze 5 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).