28 maja 2012

Smażony ryż po chińsku

Ryż po chińsku - przepis szybki i łatwy do wykonania:

  • 400 g piersi kurczaka
  • 1 torebka ugotowanego ryżu
  • 450 g mrożonych warzyw chińskich
  • 2 jajka
  • 50 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2-3 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich/ lub Fix Smażony ryż po chińsku

Kurczaka pokroić w paski, usmażyć na rozgrzanym oleju razem z warzywami. Odsunąć na bok, wbić jajka, smażyć chwilę, połączyć z resztą składników i dodać ryż. 

Dodać przyprawę do potraw chińskich (lub fix) rozmieszany w wodzie, smażyć jeszcze 5 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).