- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- pieprz
- białko jaja
- olej
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki - poddusić aż odparuje nadmiar soku potem posolić i dodać pieprzu do smaku.
Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć farsz, zwinąć jak roladę, skleić brzegi, pokroić ukośnie na kawałki ok.3 cm szerokości, ułożyć na blasze, posmarować białkiem i upiec - ok. 30min. w temp. 180 stopni. Podawać najlepiej z barszczem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).