30 maja 2012

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

 Kolejna wersja pasztecików z ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • pieprz
  • białko jaja
  • olej

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki - poddusić aż odparuje nadmiar soku potem posolić i dodać pieprzu do smaku.
Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć farsz, zwinąć jak roladę, skleić brzegi, pokroić ukośnie na kawałki ok.3 cm szerokości, ułożyć na blasze, posmarować białkiem i upiec - ok. 30min. w temp. 180 stopni. Podawać najlepiej z barszczem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).