2 października 2012

Czosnkowe wrapy z soczystym kurczakiem na szybko


Lubię posiłki, które można przygotować w kilkanaście minut. A to pomysł na jeden z nich:

  • 2 kawałki piersi kurczaka (ok.200-250g)
  • Pomysł na... Papirus - Winiary Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami 
  • 4 naleśniki "Tortilla wraps" (u mnie czosnkowe)
  • 1 sos sałatkowy Czosnkowo-ziołowy Winiary
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 ogórka
  • 8 liści sałaty lodowej
  • ketchup
1. Rozgrzej patelnię (nie dodawaj tłuszczu). Rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 - 2 cm.  Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.

2. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej) po 5 minut z każdej strony. 
3. W międzyczasie umyj i pokrój warzywa na kawałki oraz przygotuj sos czosnkowy (wymieszaj jogurt z sosem sałatkowym).

4. Pokrój usmażone mięso w paski.
5. Naleśniki podgrzej przez chwilę w mikrofalówce, następnie ułóż na nich 2 liście sałaty, polej sosem czosnkowym, ułóż kawałki mięsa i warzyw. Polej ketchupem. 
6. Zawiń dół naleśnika do wewnątrz, a następnie zawiń jeden bok do środka i przykryj drugim bokiem.
Dół zawiń w serwetkę. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. JA to już chce teraz zjeść :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam tortille :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... ale się teraz głodna zrobiłam!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie tortillki:D wczoraj tez takie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności, też robię takie czasem.

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam tortille ale nie pomyślałam o tym aby tak wykorsztać papirusa mniam :)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).