Zupa, którą najczęściej robię w poniedziałek, na niedzielnym rosole i dlatego jej przygotowanie zajmuje chwilę.
Jeśli Wasze dzieci nie lubią mięsa i warzyw pływających w zupie, taką zupę powinny zjeść chętnie.
Do zimnego rosołu (z warzywami i mięsem) dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Zmiksować całość blenderem. Zagotować i gotować na mniejszym ogniu przez kilka minut.
Na koniec dodać śmietanę, ugotowany w międzyczasie makaron (lub z poprzedniego dnia) oraz natkę pietruszki.
Jeśli Wasze dzieci nie lubią mięsa i warzyw pływających w zupie, taką zupę powinny zjeść chętnie.
- 2 litry rosołu
- kawałek mięsa, 2 marchewki, kawałek selera i pietruszki z rosołu
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- siekana natka pietruszki
- 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
- drobny makaron (np. z poprzedniego dnia)
Do zimnego rosołu (z warzywami i mięsem) dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Zmiksować całość blenderem. Zagotować i gotować na mniejszym ogniu przez kilka minut.
Na koniec dodać śmietanę, ugotowany w międzyczasie makaron (lub z poprzedniego dnia) oraz natkę pietruszki.
Rewelacyjna, no i idealna dla dzieciaków, które nie przepadają za mięsem- można je fajnie i bezawaryjnie przemycić:)
OdpowiedzUsuńpycha:) bardzo lubię pomidorową;)
OdpowiedzUsuńja również wykorzystuje rosół w poniedziałek i jest pomidorowa :)
OdpowiedzUsuń