29 stycznia 2014
28 stycznia 2014
"Dieta przyspieszająca metabolizm" H. Pomroy - recenzja książki
" "Dieta przyspieszająca metabolizm. Jedz więcej i chudnij szybciej" autorstwa Haylie Pomroy (przy współpracy z Eve Adamson), to nie jest jeszcze jedna bezsensowna dieta. To potwierdzona medycznie metoda stosowania pożywienia jako lekarstwa w zwalczaniu otyłości, leczeniu chorób przewlekłych oraz naprawie źle działającej przemiany materii. Dzięki doświadczeniu zawodowemu Haylie*, połączonym z jej mądrością, powstała wyjątkowo smaczna dieta, która przynosi rewolucyjne efekty."
Etykiety:
recenzje.ksiazek,
Wyd.Burda
26 stycznia 2014
Chleb pszenno-żytni na zakwasie, z płatkami owsianymi
Wykorzystałam podstawowy przepis na chleb na zakwasie, jednak zmieniłam trochę proporcje, ponieważ miałam akurat końcówki trzech rodzajów mąki.
Chleb wyszedł sprężysty i lekko wilgotny, a skórka chrupiąca.
Chleb wyszedł sprężysty i lekko wilgotny, a skórka chrupiąca.
Etykiety:
Chlebnazdrowie,
mąka,
pieczywo,
pieczywo.na.zakwasie,
płatki.owsiane,
zakwas
23 stycznia 2014
Pasta z ciecierzycy i awokado
Dla tych, którym znudziła się już wędlina, proponuję kolejną wersję pasty z awokado. Tym razem z dodatkiem pomidorów i ciecierzycy.
20 stycznia 2014
"Zamień chemię na jedzenie" J. Bator - recenzja książki
Książkę "Zamień chemię na jedzenie" Julity Bator, wygrałam jakiś czas temu w konkursie. Po przeczytaniu, przedstawiam jej recenzję.
" Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych
dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego
batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki,
wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w
domowej zupie czy lodach sumują się i rujnują twoje zdrowie. Są
przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także
zespołu ADHD."
Etykiety:
recenzje.ksiazek,
Wyd.Znak
Subskrybuj:
Posty (Atom)