Składniki na 1 porcję:
- 1 szklanka mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchew)
- 1/2 szklanki włoszczyzny mrożonej
- 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
- 1/2 łyżeczki domowej jarzynki
- 1/2 łyżeczki oliwy
- sól, pieprz
- gorąca woda lub bulion
- Składniki umieść w blenderze kielichowym.
- Zalej wrzątkiem trochę ponad poziom warzyw i blenduj kilka minut, do uzyskania aksamitnej konsystencji.
- Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku lub dolej więcej wody, według uznania.
- Przed podaniem posyp siekaną natką pietruszki i polej oliwą z pierwszego tłoczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).