Ciekawego smaku dodaje koperek i prażone nasiona słonecznika.
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 pomidor
- 2 zielone ogórki
- 1 cebula
- 4 łyżki majonezu (np. Delikatnego Winiary)
- sól, pieprz
- 4 łyżki nasion słonecznika
- 2 łyżki siekanego koperku
- Kapustę pokrój w paski, pomidora i cebulę w kostkę, a ogórki w pół-plastry.
- Warzywa przełóż do salaterki, dodaj majonez, sól, pieprz i wszystko wymieszaj.
- Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.
- Wierzch sałatki posyp słonecznikiem oraz koperkiem.
uff na szczęście bez ogórka kiszonego, dlaczego wszyscy go dokładają do sałatek? :)
OdpowiedzUsuńKażdy może dodawać do sałatek to, co lubi ;) a najlepiej eksperymentować i za każdym razem daną sałatkę przygotowywać w odrobinę inny sposób.
UsuńSałatka przetestowana :-) Szybka w przygotowaniu, a koperek bardzo fajnie do niej pasuje.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że sałatka smakowała i dziękuję za komentarz :). Pozdrawiam.
UsuńSmakowita tak z opisu jak i z wyglądu! :) Chcę ją wzbogacić ugotowanymi jajkami i serem (feta?). Dzięki za inspirację!
OdpowiedzUsuńDziękuję i cieszę się, że smakowała. Zachęcam też do wypróbowania innych sałatek z bloga :).
UsuńDodałam ciut czosnku. Pycha
OdpowiedzUsuń