Zrobiłam w domu wersję wegańską (ale nawet jeśli nawet Wasz facet jest mięsożercą, ta kanapka powinna mu zasmakować).
Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Kanapka najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też nie jest zła ;). Polecam! Dajcie znać, czy zasmakowała Wam taka oryginalna wersja kanapki.
- 1 duża bułka np. ciabatta lub chlebek pita
- 5-6 pomidorów suszonych z zalewy
- 4-5 plasterków wędzonego tofu
- garść rukoli
- Bułkę przekrój, spód wyłóż odsączonymi z zalewy i przekrojonymi na pół pomidorami.
- Na warstwę pomidorów połóż pokrojone w plastry tofu.
- Przykryj drugą częścią bułki i przypiecz z dwóch stron na patelni grillowej lub w piekarniku na funkcji grill, ale najlepiej - w opiekaczu.
- Przed podaniem dodaj do kanapki sporo rukoli (na warstwę tofu).
Super :) Na teście inspiracja na vege kanapkę:) Zapraszam do udziału w akcji nie nudna kanapka na durszlaku :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię taką na drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł! Dzięki wielkie! Tofu wpisane na listę zakupów i dziś robię taką kanapkę dla mnie i chłopaka :).
OdpowiedzUsuńA przy okazji - super blog, zaglądam często, choć nie komentuję ;). Pozdrawiam, Monika.
Jesteśmy po kolacji. Kanapka super! Facet też zjadł ze smakiem i chciał dokładkę ;). Koniecznie do powtórzenia. Jeszcze raz dzięki za super propozycję na kanapkę!
UsuńMonika, dziękuję bardzo za miłe słowa :). Cieszę się, że korzystasz z moich przepisów. No i najważniejsze, że Wam smakowało ;)
Usuńbiorę ją na lunch:D mniammm
OdpowiedzUsuńUwielbiam tofu! Ta kanapka jest wprost stworzona dla mnie :)
OdpowiedzUsuńRównież uwielbiam Tofu, biorę takie kanapki na drugie śniadanie do pracy.
OdpowiedzUsuńMój mąż zażyczył sobie do pracy, po pierwszym spróbowaniu tej kanapki :)
Usuń