24 lipca 2012

Owsianka jagodowo-bananowa z jogurtem

Propozycja na szybkie śniadanie II śniadanie. 

Idealna na przygotowanie rano i zabranie ze sobą do pracy. 



  • 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 mały jogurt (najlepiej jagodowy)
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1-2 łyżki rozmrożonych jagód (opcjonalnie dżemu jagodowego)
  • 1 banan


  1. Płatki zalej wrzątkiem (do poziomu płatków). Odczekaj chwilę.
  2. Do płatków dodaj jogurt, sok z cytryny, wymieszaj.
  3. Dodaj jagody i pokrojonego banana.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).