Gdy zostanie nam czerstwe pieczywo, można go jeszcze wykorzystać i zrobić łatwe, szybkie, sycące śniadanie lub kolację. Dzieci to uwielbiają.
Na zdjęciu akurat domowy chleb owsiany, ale dla dzieci najlepiej zrobić ze zwykłego chleba.
Na zdjęciu akurat domowy chleb owsiany, ale dla dzieci najlepiej zrobić ze zwykłego chleba.
- 1 jajko
- 1 łyżeczka wody
- kilka kromek czerstwego pieczywa
- sól, pieprz
- szczypta przyprawy do kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- olej
- Jajko dobrze rozmieszać w misce.
- Przyprawić i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek oraz łyżeczkę wody. Wymieszać.
- Pieczywo obtaczać w jajku z obu stron i smażyć krótko na rozgrzanym oleju (do zarumienienia).
- Im więcej jajka pieczywo wchłonie tym bardziej puszyste będą usmażone kromki.
AAAAAAAAAAAAAAaaaa moja miłość dziecięca :D hihihi Synuś nie chce jeszcze polubić ale przekona się :P
OdpowiedzUsuńU babci bywaly czesto na sniadanie...uwielbiam!
OdpowiedzUsuńja też ostatnio miałam na śniadanie. Tyle, że ja dodaję jeszcze odrobinę mleka, chleb jest wtedy bardziej miękki
OdpowiedzUsuńmoja babcia mi je zawsze robila :d pycha!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńOsobiście wolę wersję z mlekiem na słodko, wtedy najlepsze są bułki, albo rogale. Można jeszcze ewentualnie smarować dżemem. Pycha.
OdpowiedzUsuń