Moje dziecko najbardziej lubi jagodowy i co roku kilkanaście słoiczków dżemu jagodowego musi być obowiązkowo zrobione ;).
Dodaję go najczęściej do naleśników, placuszków oraz owsianki.
- 1 kg jagód
- 600-650 g cukru
- Jagody umyć i lekko osuszyć.
- Wsypać je do garnka, dodać cukier i gotować przez 20 minut na małym ogniu, często mieszając.
- Przelać gorący dżem do wyparzonych słoików i zakręcić pokrywki.
- Odstawić słoiki do góry dnem na godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).