23 lipca 2012

Puszysty omlet z kiełkami

Lekko pikantny i sycący omlet na śniadanie:

  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki kiełków rzodkiewki
  • 1/2 cebuli
  • 1 plaster szynki
  • sól, pieprz
  • olej
Jajka dobrze ubić, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę, przyprawić. Wrzucić pokrojone kiełki (najlepiej pikantne). Wymieszać. Wlać na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażyć z obu stron do przyrumienienia.

1 komentarz:

  1. O matko uwielbiam rzodkiewkę i jej kiełki!!! A taki omlet to bomba witaminowa!!!

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).