Zazwyczaj, gdy zostaje mi rosół z poprzedniego dnia, robię szybka zupę pomidorową. Wystarczy puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy, do tego makaron i mam obiad w 10-15 minut.
Dla dzieci niejadków idealnie sprawdza się makaron w postaci rożnych kształtów, np. gwiazdki, literki.
- 250 g drobnego makaronu (np. gwiazdki)
- 2 litry rosołu
- 1 puszka pomidorów/ lub 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- siekana natka pietruszki
- kilka łyżek śmietany (niekoniecznie)
Do gotującego się rosołu dodać zmiksowane pomidory z puszki (lub koncentrat pomidorowy). Gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
Na koniec dodać śmietanę, ugotowany w międzyczasie makaron oraz natkę pietruszki.
Na koniec dodać śmietanę, ugotowany w międzyczasie makaron oraz natkę pietruszki.
No pewnie, pomidorówka najlepsza:)
OdpowiedzUsuńteż robię taką pomidorówkę, jak mi zostaje rosołu na kolejny dzień
OdpowiedzUsuńjedna z najlepszych zupek:D mniam
OdpowiedzUsuńzgadzam się z Tobą:)
Usuń