Pikantny kurczak z fasolką, pieprzem i sezamem
Prosty i szybki przepis na kurczaka w wersji pikantnej. Do tego ryż brązowy, który bardzo lubię.
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 4-5 łyżek mąki
- 3 łyżki sezamu
- mielony kolorowy pieprz
- sól
- 1 łyżka słodko-pikantnego sosu chili
- 200 g ugotowanej fasolki zielonej
- ok.1/2 szkl. wody (lub więcej)
- 200 g brązowego ryżu
- olej do smażenia
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu (30-35 minut).
- Kurczaka pokroić na kawałki, posypać mąką, solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
- Podsmażyć na rozgrzanym oleju.
- Po chwili dodać sos chili oraz dolać wodę i smażyć na wolnym ogniu przez kilkanaście minut.
- Na koniec dodać fasolkę i posypać
sezamem.
smakowite danie!:)
OdpowiedzUsuń