Na blogu znajdziesz więcej przepisów na gulasz lub sos.
- 500 g mięsa wołowego
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
- 6-8 łyżek oliwy
- ziele angielskie, liść laurowy
- 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
- natka pietruszki
- 2 łyżki mąki
- woda
- Mięso pokroić na cienkie plastry (jeśli się nie uda, to rozbić tłuczkiem).
- Kłaść na patelnię, na gorący tłuszcz i opiekać z każdej strony na brązowy kolor. Zrumienione przełożyć do garnka.
- Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
- Następnie cebulę dodać do mięsa, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości pod przykryciem (ok. 40 min.).
- Gdy mięso jest miękkie, wlać mąkę wymieszaną z 1/3 szklanki wody oraz siekaną natkę pietruszki i dusić jeszcze kilka minut.
Wypróbowałam i naprawdę polecam wszystkim, pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńMegi, dziękuję, że podzieliłaś się z nami opinią :) Cieszę się bardzo, że gulasz smakował:)
Usuńgenialnie prosty przepis, hulasz będę dziś robić na obiad i wyprobuje Twój przepis:) pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńProsty i smaczny. Cieszę się, że korzystasz z przepisów:) Pozdrawiam:)
Usuńwyszło naprawdę pyszne mój chłopak nie mógł się najeść:):P będę zawsze robić gulasz już według Twojego przepisu:)
UsuńJak miło czytać takie słowa:) Cieszę się bardzo, że gulasz smakował:) Dziękuję za podzielenie się opinią. Pozdrawiam:)
UsuńDałam inne przyprawy i mięso wołowe, ale ogólnie - kolejność, cebula - według tego przepisu. Wyszło najlepiej!
OdpowiedzUsuńBardzo mnie cieszy, że gulasz smakował :)
UsuńPędzę na zakupy i zabieram się do gotowania :D Właśnie tak prostego przepisu szukałam. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAnna, cieszę się, że przepis się przydał i mam nadzieję, że gulasz będzie smakował:) Pozdrawiam!
Usuńjakie najlepsze mięso wołowe?
OdpowiedzUsuńMoże być np. łopatka albo karkówka.
UsuńDziękuję :). Jeśli lubisz paprykę, możesz dodać, gulasz powinien równie dobrze smakować.
OdpowiedzUsuńSuper przepis, dzięki
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakował :)
UsuńDobre
OdpowiedzUsuń