15 lutego 2013

Warzywa w sezamie, czyli zielono mi

Takie warzywa można stosować jako dodatek do obiadu, lub jako osobny posiłek czy przekąskę.
  • 250 g brokułów
  • 250 g fasolki zielonej
  • 5-6 łyżek sezamu
  • 3-4 łyżki sosu sojowego o obniżonej zawartości soli
  • sól
  • 5 łyżek oliwy
Podsmażyć sezam na suchej patelni z odrobiną soli, a następnie zsunąć go z patelni, wlać oliwę i po chwili wrzucić brokuły. Po 2 minutach wrzucić fasolkę, wlać sos sojowy i 2 łyżki wody. Dusić na małym ogniu przez kilka minut. Gdy warzywa są miękkie wyłożyć na talerz i posypać sezamem.



Kulinarne inspiracje i nagrody

1 komentarz:

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks