15 lutego 2013

Warzywa w sezamie, czyli zielono mi

Takie warzywa można stosować jako dodatek do obiadu, lub jako osobny posiłek czy przekąskę.
  • 250 g brokułów
  • 250 g fasolki zielonej
  • 5-6 łyżek sezamu
  • 3-4 łyżki sosu sojowego o obniżonej zawartości soli
  • sól
  • 5 łyżek oliwy
Podsmażyć sezam na suchej patelni z odrobiną soli, a następnie zsunąć go z patelni, wlać oliwę i po chwili wrzucić brokuły. Po 2 minutach wrzucić fasolkę, wlać sos sojowy i 2 łyżki wody. Dusić na małym ogniu przez kilka minut. Gdy warzywa są miękkie wyłożyć na talerz i posypać sezamem.



Kulinarne inspiracje i nagrody

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).