27 lipca 2012

Chleb w jajku

Gdy zostanie nam lekko czerstwe pieczywo, można go jeszcze wykorzystać i zrobić łatwe, szybkie, sycące śniadanie. Dzieci to uwielbiają. 


  • 1 jajko
  • pieczywo
  • sól, pieprz
  • olej 
Jajko przyprawić i dobrze rozmieszać w misce. Pieczywo obtaczać w jajku z obu stron i smażyć na gorącym oleju do zarumienienia. Im więcej jajka pieczywo wchłonie tym bardziej puszyste będą usmażone kromki.


5 komentarzy:

  1. AAAAAAAAAAAAAAaaaa moja miłość dziecięca :D hihihi Synuś nie chce jeszcze polubić ale przekona się :P

    OdpowiedzUsuń
  2. U babci bywaly czesto na sniadanie...uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też ostatnio miałam na śniadanie. Tyle, że ja dodaję jeszcze odrobinę mleka, chleb jest wtedy bardziej miękki

    OdpowiedzUsuń
  4. moja babcia mi je zawsze robila :d pycha!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Osobiście wolę wersję z mlekiem na słodko, wtedy najlepsze są bułki, albo rogale. Można jeszcze ewentualnie smarować dżemem. Pycha.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks