16 stycznia 2013

Kurczak z fasolką i sezamem

Prosty i szybki przepis na kurczaka. Do tego ryż brązowy, który bardzo lubię. Jest lekko twardawy, nie rozgotowuje się i nie skleja. Gotowanie zajmuje ok. 30-35 minut.

  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 4-5 łyżek mąki
  • 3 łyżki sezamu
  • mielony kolorowy pieprz
  • sól
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • 200 g fasolki zielonej
  • 1/2 szkl. wody
  • 200 g brązowego ryżu (u mnie Kupiec)
  • olej do smażenia
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu (30-35 minut). Kurczaka pokroić na kawałki, posypać mąką, solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po chwili dodać fasolkę, sos chili oraz dolać wodę i smażyć na wolnym ogniu przez kilkanaście minut, na koniec posypać sezamem.

1 komentarz:

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks