4 grudnia 2012

Wątróbka drobiowa z cebulką smażona w papirusie

Miałam do wykorzystania opakowanie Winiary Pomysł na...Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich a w lodówce wątróbka. Postanowiłam usmażyć wątróbkę w papirusie.
Jak się okazało to był dobry pomysł. Wątróbka wyszła bardzo dobra, miękka, soczysta, dobrze przyprawiona. A cebulka przepyszna.
  • 1 Pomysł na... Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich Winiary
  • ok.12 szt. wątróbek drobiowych 
  • 1 cebula pokrojona w paski
Rozgrzej patelnię (nie dodawaj tłuszczu). Rozbij lekko wątróbki na grubość 1,5 - 2 cm.  Umieść po 3-4 sztuki na jednej połowie pergaminu wraz z kilkoma piórkami cebuli. Drugą połową przykryj mięso od góry. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki) po 3 minuty z każdej strony. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).