Propozycja na grzanki z wykorzystaniem wczorajszego (podeschniętego) chleba. Opieńki miałam już wcześniej pokrojone, obgotowane i zamrożone.
- 300-400 g ugotowanych opieniek (lub 200 g surowych pieczarek)
- 2 cebule
- sól, pieprz
- olej
- ok. 6 kromek chleba
- 5 plastrów sera żółtego
Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać opieńki (lub pieczarki pokrojone w plasterki), przyprawić i dusić na małym ogniu przez kilkanaście minut.
Na chleb wyłożyć usmażone grzyby, a następnie paski sera.
Piec w piekarniku w 180'C przez kilka minut do zarumienienia chleba.
Piec w piekarniku w 180'C przez kilka minut do zarumienienia chleba.
Och, jak ja lubię takie przekąski!
OdpowiedzUsuńPyszności.
Pozdrawiam:)