Żółta pasta carry to połączanie pikantnych przypraw, czosnku oraz trawy cytrynowej. Pasta jest wydajna, wystarczy 1 łyżka aby nasz obiad był pikantny.
Zmodyfikowany przepis z opakowania, składniki dla 3 osób:
- 1 łyżka żółtej pasty curry (dałam 1,5)
- 185 ml mleczka kokosowego
- 300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)
- 5 pieczarek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 150 ml wody
- 200 g mrożonej mieszanki warzywnej
Zagotować w garnku 185 ml mleczka kokosowego wraz z pastą curry. Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Poddusić, a następnie dodać 150 ml wody i zagotować. Dodać warzywa i pokrojone pieczarki, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.
uwielbiam takie dania:) pychota
OdpowiedzUsuń