2 grudnia 2012

Smaczna przekąska: grzanki z grzybami

Propozycja na grzanki z wykorzystaniem wczorajszego (podeschniętego) chleba. Opieńki miałam już wcześniej pokrojone, obgotowane i zamrożone.

  • 300-400 g ugotowanych opieniek (lub 200 g surowych pieczarek)
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • olej
  • ok. 6 kromek chleba
  • 5 plastrów sera żółtego
Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać opieńki (lub pieczarki pokrojone w plasterki), przyprawić i dusić na małym ogniu przez kilkanaście minut.
Na chleb wyłożyć usmażone grzyby, a następnie paski sera.  
Piec w piekarniku w 180'C przez kilka minut do zarumienienia chleba.

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).