20 maja 2014

Koktajl jagodowo-ogórkowy z awokado


Smaczny koktajl, lekko kwaskowaty, o przeważającym smaku jagód. Smak ogórka w ogóle nie wyczuwalny.

  • 1/2 szklanki mrożonych jagód (w sezonie świeżych)
  • 1/3-1/2 awokado
  • 1 świeży ogórek (ok. 20 cm)
  • 1 banan
  • 1/2 obranej cytryny (dodawać stopniowo według uznania)
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
  • 3/4 szklanki 100% soku jabłkowego (lub wody)

Awokado, banana i ogórka obrać, pokroić na duże kawałki i wrzucić do blendera. Dodać jagody, kilka plastrów cytryny i siemię lniane, zalać wodą lub sokiem i dobrze zmiksować.

5 komentarzy:

  1. Wygląda pięknie, muszę wypróbować ze względu na kompozycję składników.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie koktajle. Tutaj jest lekko zmodyfikowany. Trzebą będzie wypróbować :) Zapraszam też do mnie na stronę www.odpowiedzinatrudnepytania.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmmmm jakie połączenie smaków:) boski napój:D

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajne połaczenie składników :)
    dawno nie jadłam jagód, narobiłaś mi apetytu ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To już końcówka jagód z mojego zamrażalnika. Teraz czas na owoce sezonowe :)

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).