12 lipca 2012

Czekoladowe szyszki z bakaliami

W sam raz na małego słodyczowego głoda;)

  • 1/2 tabliczki czekolady
  • 3/4 szkl. ryżu preparowanego
  • dowolne bakalie

Czekoladę połamać na kawałki (u mnie mieszanka czekolady gorzkiej i mlecznej) a następnie wrzucić do miseczki i włożyć do mikrofalówki na 1 minutę.
Wyjąć, dodać ryż oraz drobno posiekane bakalie (u mnie orzechy), wymieszać. Wyłożyć do foremek i schłodzić.

6 komentarzy:

  1. zakopiańskie szyszki są najlepsze, Twoje piękniejsze

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają naprawdę niesamowicie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają bardzo kusząco i smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No zwariuje! :D to jest tak proste ze juz chyba bardziej sie nie da :D :D super!!! :-)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).