Domowy krem orzechowy bez cukru
Szybki w przygotowaniu, słodki krem - pasta do pieczywa. Najlepiej smakuje na macy, pieczywie chrupkim lub ryżowym. Idealny, gdy chcemy zjeść szybkie śniadanie lub zdrową przekąskę na słodko.
Składniki na 2 porcje:
- 1 dojrzały banan
- 1/3 szklanki (lub więcej) tartych orzechów włoskich (np. BackMit)
- 1/2 łyżeczki karobu (lub kakao)
- 2 kromki macy razowej (np. Kupiec)
Obrany banan, orzechy i karob wrzucić do blendera. Zmiksować. Posmarować kromki macy lub pieczywa chrupkiego, wierzch można udekorować plasterkami banana.

Pysznie!
OdpowiedzUsuńMmmm, musi być wspaniały :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny, pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuń