1 lipca 2013

Domowy krem orzechowy bez cukru

Szybki w przygotowaniu, słodki krem - pasta do pieczywa. Najlepiej smakuje na macy, pieczywie chrupkim lub ryżowym. Idealny, gdy chcemy zjeść szybkie śniadanie lub zdrową przekąskę na słodko.

Składniki na 2 porcje:
  • 1 dojrzały banan
  • 1/3 szklanki (lub więcej) tartych orzechów włoskich (np. BackMit)
  • 1/2 łyżeczki karobu (lub kakao)
  • 2 kromki macy razowej (np. Kupiec)
Obrany banan, orzechy i karob wrzucić do blendera. Zmiksować. Posmarować kromki macy lub pieczywa chrupkiego, wierzch można udekorować plasterkami banana.






4 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).