W sam raz na leniwe weekendowe śniadanie lub na podwieczorek.
Składniki na ok. 8 szt.
- 1/2 szklanki jeżyn
- 1/4 szklanki malin
- 1 banan
- 1 jajko
- 3 czubate łyżki mąki orkiszowej (u mnie ze sklepu Chlebnazdrowie)
- oliwa do smażenia
- Owoce rozgnieść widelcem.
- Dodać rozmącone jajko oraz mąkę i dobrze wymieszać (albo wrzucić wszystkie składniki do blendera i zmiksować).
- Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Brzmią smakowicie i oczywiście tak wyglądają:) ja też się skuszę:)
OdpowiedzUsuńzachęcam :)
UsuńWyglądają przepysznie
OdpowiedzUsuńWitam, mam pytanie. Przeglądając pani bloga, zauważyłam, że je pani bardzo zdrowo. Nie znudziło się to pani, nie tęskni pani czasem za czymś mocno kalorycznym? :)
OdpowiedzUsuńWitaj Lexi. Na blogu są również bardziej kaloryczne przepisy, choć rzeczywiście ostatnio jest przewaga zdrowszych... ;) Nie tęsknię za czymś mocno kalorycznym, ponieważ nie stosuję diety i wiele potraw, które jem na co dzień, jest kalorycznych (lubię m.in. czekoladę, ciasto francuskie, gulasze z mięsem, placki ziemniaczane, kopytka) ;) Nie prezentuję moich codziennych jadłospisów, a umieszczam tu raczej wybrane przepisy. Pozdrawiam:)
Usuń