zdj. oleofarm.pl |
Na początek dietetyczka, Pani Hanna Głowacka, przypomniała nam o zasadach racjonalnego żywienia oraz przedstawiła rolę olei
tłoczonych na zimno w codziennej diecie.
Następnie każdy z nas miał możliwość spróbowania soków z linii Vital,
które produkowane są przez firmę Oleofarm wyłącznie z owoców, bez
żadnych dodatków i mają zastosowanie lecznicze. Najbardziej smakował mi
sok z granatów, choć były też takie, które trudno było wypić...np. z
rokitnika.
W dalszej części sympatyczny szef kuchni, Ernest Jagodziński opowiedział nam trochę o sobie i przygotował nam swoją wersję zdrowej sałatki.
zdj. oleofarm.pl |
Następnie zabraliśmy się za tworzenie własnych sałatkowych propozycji:).
Na bogato zastawionych stołach mogliśmy wybierać spośród mnóstwa różnych pyszności (mięsa, owoce, makarony, warzywa, sałaty i wszystkie oleje Oleofarm).
To tylko niektóre z sałatek... wszystkie były pięknie skomponowane i wyglądały bardzo apetycznie.
Na koniec szef kuchni wybrał najładniejsze kompozycje i przeszliśmy stołu aby spróbować wspólnie przygotowanych sałatek.
zdj. oleofarm.pl |
Podczas degustacji było więcej czasu na rozmowy między blogerami. Było sympatycznie i bardzo smakowicie:).
Na pożegnanie otrzymaliśmy upominki: produkty Oleofarm oraz książkę kucharską z przepisami z olejem lnianym.
Serdecznie dziękuję firmie Oleofarm za zaproszenie i mam nadzieję do zobaczenia następnym razem :)
Byłam w Łodzi na takim spotkani i bardzo mile wspominam:)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, że było miło i smakowicie :)
OdpowiedzUsuń