11 maja 2013

Ekspresowy deser jabłkowy z musli

I kolejny deser z chrupiącym musli w słoiku. Jest gotowy od razu do spożycia ale zachęcam zrobić go w słoiku i zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy w podróż.
Można go zostawić również na noc w słoiku, ale wówczas musli nie będzie już tak chrupiące.
  • 50 g musli (u mnie musli z aloesem, żurawiną i ananasem Fitella)
  • 150 g jabłek prażonych (u mnie domowy mus jabłkowy)
  • kilka szt. rodzynek
Musli układać warstwami naprzemiennie z jabłkami w salaterce lub w słoiku. Na wierzchu udekorować rodzynkami. 


 

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).