Prosta i smaczna w przygotowaniu surówka pełna witamin :). Pasuje do każdego dania, dobra również na grilla. Moja rodzina bardzo ją lubi.
Przygotujesz ją szybko. Jeśli nie masz kiełków, możesz je pominąć.
Przygotujesz ją szybko. Jeśli nie masz kiełków, możesz je pominąć.
- ok. 200 g kapusty pekińskiej
- 2 średnie marchewki
- garść dowolnych kiełków
- 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (np. rzepakowego)
- ulubiona przyprawa do sałatek
- Kapustę pekińską drobno posiekaj.
- Dodaj startą na tarce marchewkę (ja siekam robotem ostrzami "S").
- Dodaj kiełki, przypraw i wymieszaj.
- Polej olejem tuż przed podaniem.
lubię ;D
OdpowiedzUsuńdo tego polecam jeszcze cebulę i jabłko :) yhmmm pycha:)
OdpowiedzUsuń