7 maja 2013

Szybka surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Szybka surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Prosta i smaczna w przygotowaniu surówka pełna witamin :). Pasuje do każdego dania, dobra również na grilla. Moja rodzina bardzo ją lubi. 
Przygotujesz ją szybko. Jeśli nie masz kiełków, możesz je pominąć.
  • ok. 200 g kapusty pekińskiej
  • 2 średnie marchewki
  • garść dowolnych kiełków
  • 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (np. rzepakowego)
  • ulubiona przyprawa do sałatek
  1. Kapustę pekińską drobno posiekaj.
  2. Dodaj startą na tarce marchewkę (ja siekam robotem ostrzami "S").  
  3. Dodaj kiełki, przypraw i wymieszaj.
  4. Polej olejem tuż przed podaniem



2 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).