18 maja 2013

Surówka wiosenny misz-masz z kiełkami

Surówka wiosenny misz-masz z kiełkami

Wiosną i latem mamy mnóstwo warzyw. Wykorzystujmy to i twórzmy coraz to inne surówki, które dostarczają nam mnóstwa witamin:). Za każdym razem sałatka może smakować inaczej.

  • 2 garści szpinaku 
  • 1 garść roszponki
  • 2 duże marchewki
  • 3/4 szklanki dowolnych kiełków 
  • 1 duży zielony ogórek 
  • 4-5 łyżek oleju tłoczonego na zimno (u mnie olej z awokado) Badapak
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek
  1. Szpinak i roszponkę umyć i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki i wsypać do miski.  
  2. Następnie dodać startą lub posiekaną robotem marchewkę, pokrojony ogórek (ze skórką) oraz przepłukane kiełki.  
  3. Posypać przyprawą do sałatek i polać olejem. Wymieszać.




5 komentarzy:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).