Wiosną i latem mamy mnóstwo warzyw. Wykorzystujmy to i twórzmy coraz to inne surówki, które dostarczają nam mnóstwa witamin:). Za każdym razem sałatka może smakować inaczej.
- 2 garści szpinaku
- 1 garść roszponki
- 2 duże marchewki
- 3/4 szklanki dowolnych kiełków
- 1 duży zielony ogórek
- 4-5 łyżek oleju tłoczonego na zimno (u mnie olej z awokado) Badapak
- 1 łyżeczka przyprawy do sałatek
- Szpinak i roszponkę umyć i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki i wsypać do miski.
- Następnie dodać startą lub posiekaną robotem marchewkę, pokrojony ogórek (ze skórką) oraz przepłukane kiełki.
- Posypać przyprawą do sałatek i polać olejem. Wymieszać.
pysznie, zdrowo i szybko ;)
OdpowiedzUsuńdokładnie - czyli tak jak lubię;)
UsuńHmmm pychota:)
OdpowiedzUsuńzdrowa pychota ;)
UsuńNie zgadzam się z Tobą, ale ok
OdpowiedzUsuń