22 września 2014

Zupa marchewkowa z blendera, z kaszą jaglaną

Bardzo smaczna zupa, którą zrobimy w kilka minut po przyjściu do domu (o ile mamy kaszę z poprzedniego dnia). Zupa koniecznie do powtórzenia. Do jej wykonania potrzebny jest mocny blender.


  • 3 marchewki
  • 1 pomidor
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka domowej jarzynki
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • gorący bulion/ woda (według uznania)
  • ok. 1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  1. Marchewki obrać i przekroić na pół. 
  2. Wszystkie składniki, z wyjątkiem kaszy, umieścić w blenderze i zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem (do poziomu warzyw, później ewentualnie dolać więcej).
  3. Zmiksować raz pulsacyjnie, a następnie na najwyższych obrotach, przez ok. 4 minuty. 
  4. Na koniec wrzucić ugotowaną kaszę i włączyć blender raz pulsacyjnie, aby połączyć składniki.


1 komentarz:

  1. super, muszę wypróbować ten przepis, teraz na jesienne dni ciepłe zupki będą super na rozgrzewkę:)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).