13 września 2012

Omlet żytni z parówkami

Sycący. Na śniadanie lub kolację.
  • 2 łyżki otrąb żytnich
  • 2 łyżka mąki 
  • 1 jajo 
  • 1-2 łyżki mleka
  • 2 parówki
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz (lub przyprawa do pizzy)
Jajko wymieszać, dodać otręby, mąkę i przyprawę. Parówki pokroić w plasterki, cebulę w mała kostkę i dodać do ciasta. Jeśli będzie za gęste, dodać trochę mleka. Smażyć na rozgrzanej patelni skropionej olejem.

1 komentarz:

  1. Lubię parówki(ulubione Pikok z lidla), a Twój pomysł jest super, prawdziwy parówkowy omlet, na pewno zrobię sobie taki na śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).