12 września 2012

Budyń śmietankowy z malinami

Na szybkie śniadanie, przekąskę lub podwieczorek (wchodzą 2 większe porcje lub 4 małe). 
Potrzebujemy tylko:

  • 0,5 l.mleka
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem (u mnie Winiary)
  • 1 szklanka malin
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu: z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez pół minuty. 
Gotowy budyń wlać do salaterek, dodać maliny i zostawić na chwilę do przestygnięcia. 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam budyń. :) Od niepamiętnych czasów to jeden z moich ulubionych deserów.

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).