15 września 2012

Ośmiorniczki z parówek na piasku

Śniadanie na wesoło:) Nie polecam jeść codziennie, ale od czasu do czasu. 
Pamiętaj - wybierz parówki z dobrym składem, bez konserwantów.


  • 2-3 duże parówki (z jak najwyższą % zawartością mięsa)
  • 3 łyżki musztardy łagodnej
  • oliwa do podpieczenia ośmiorniczek
  1. Parówki przekroić na pół, każdą połówkę nadkroić tylko z jednej strony na 8 części. 
  2. Położyć na chwilę na rozgrzanym oleju. 
  3. Nóżki ośmiornic zaczną się wyginać, wtedy przekręcić na drugi bok. 
  4. Podawać na plamie z musztardy (lub ketchupu).


3 komentarze:

  1. piękne:) zrobię dzisiaj takie synowi bo już kupiłam pyszne paróweczki w Lidlu,dzieci uwielbiają szybkie przekąski.

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).