Śniadanie na wesoło:) Nie polecam jeść codziennie, ale od czasu do czasu.
Pamiętaj - wybierz parówki z dobrym składem, bez konserwantów.
Pamiętaj - wybierz parówki z dobrym składem, bez konserwantów.
- 2-3 duże parówki (z jak najwyższą % zawartością mięsa)
- 3 łyżki musztardy łagodnej
- oliwa do podpieczenia ośmiorniczek
- Parówki przekroić na pół, każdą połówkę nadkroić tylko z jednej strony na 8 części.
- Położyć na chwilę na rozgrzanym oleju.
- Nóżki ośmiornic zaczną się wyginać, wtedy przekręcić na drugi bok.
- Podawać na plamie z musztardy (lub ketchupu).
Rewelacja :D chyba też takie zrobię
OdpowiedzUsuńpiękne:) zrobię dzisiaj takie synowi bo już kupiłam pyszne paróweczki w Lidlu,dzieci uwielbiają szybkie przekąski.
OdpowiedzUsuńSuper ,też zrobie:)
OdpowiedzUsuń